4. třída - letní přípravné období

Napsal: Roman Vondryska 3. 8. 2020
Klatovské naděje ročníku 2011 zahájily společnou letní přípravu na novou sezónu dne 11. 5. 2020. Ale rád bych se vrátil o pár týdnů zpět. Ze známých důvodů byla zkrácena sezóna na ledě a začátek letní přípravy musel být posunut o dva týdny, než je obvyklé. Proto jsme se snažili tohle dlouhé období dětem trochu zpříjemnit a v průběhu měsíce dubna jsme dětem posílali různá videa formou „challenge“. Děti se snažily úkoly zvládnout a obratem posílaly svá videa, jak se jim daný úkol podařilo splnit. Jsme velice rádi, že se zapojily nejenom děti, ale i rodiče a společně soupeřili v koordinačně náročných cvičeních.

V prvním květnovém týdnu jsme ještě nemohli zahájit společnou letní přípravu, proto tréninky probíhaly online formou. Termín 11. 5. 2020 byl dnem, kdy jsme se mohli po velmi dlouhé době společně sejít na tréninku. V přípravném období jsme absolvovali celkem 20 tréninkových jednotek v délce 60 minut. Náplní TJ v přípravném období byl rozvoj rychlostních, koordinačních a silových schopností formou sportovních her, dále jsme se zaměřili na komplexní a kompenzačních cvičení.

V rámci letní přípravy jsme se zúčastnili více sportovních turnajů jarní ligy s týmy Tachova, Domažlic a Sušice. Každý tým zorganizoval turnaj ve dvou sportech. Postupně jsme si v rámci turnajů zahráli fotbal, basketbal, hokejbal, florbal či ringo.

Závěrem bych chtěl poděkovat dětem i rodičům za skvělou spolupráci a přístup k tréninkům, nejen v rámci letní přípravy, ale i v době vládních nařízení. Poděkování patří dětem za docházku a přístup k tréninkům a za úžasnou reprezentaci klubu HC Klatovy na více sportovních turnajích, kdy klatovské naděje vyhrály téměř všechny zápasy.

Logo HC Klatovy Logo SHC Klatovy